Discografie

FLAMENCO DE HOY

Opnieuw uitgebracht in 2018 op vinyl door Concerto (Utrechtsestraat 52-60, Amsterdam).

Ook verkrijgbaar via de webwinkel platomania.nl.

Eric Vaarzon Morel & Chanela, met Roderik Westra, Bart Fermie, El Tete, Chicla y Catalan. Geproduceerd door Ab de Jong.


Recensie (2020)

El Greco de Toledo

Begin jaren tachtig kwam een Hollandse jongen in het diepste Zuiden van Spanje aan. In het verblindende licht van Andalusië vond hij langs gortdroge paden zijn weg. De stegen en cafe’s van Sevilla werden zijn thuis, de flamenco zijn taal. Eenmaal terug  zag hij de pracht van de bevroren rietkragen aan de Hollandse horizon en wist: ik ben een waterdrager. Ik zal de kurkeiken op de Andalusische vlakte met mijn gitaarmuziek besprenkelen, de jasmijnbomen laten bloeien en de Spaanse warmte mee terug nemen naar mijn land onder de zee. Van Noord naar Zuid zal ik water dragen, van de zompige klei naar het hete zand, en weer terug. In De Waterdrager vertelt Eric Vaarzon Morel verhalen over zijn twee thuislanden. In zijn muziek worden deze verhalen meesterlijk verklankt. El Aguador, 2015 (c) is verkrijgbaar via o.a. www.cdbaby.com en iTunes.


EL Aguador

Composition by Eric Vaarzon Morel. Performed by Maarten Engeltjes, Xenia Meijer, Carlos Denia, Ginesa Ortega, Eliezer Truco Pinillos La Truco, Eric Vaarzon Morel, Eric Vloeimans, Oene van Geel, Ben Mathot, Emile Visser and David de Marez Oyens. Eric Vaarzon Morel 2012. Verkoop via o.a. bol.com.MAREA

Special guests: Sinna Casita, Oene van Geel, Jesse van Ruller, Harry Sacksioni, Eric Vloeimans, Zapp String Quartet . Geproduceerd door Eric Vaarzon Morel & Louise Doorman. Ontwerp omslag en boekje Titus Swart, 2007 (c). Verkoop via o.a. iTunes en bol.com.

   Spaanse Sporen/Maestro Paco de Lucía

            LATEN WE DANSEN.......

We gaan weer aan de slag.... op allerlei manieren...in anderhalve meter sessies.... CULTUUR zal overwinnen...al ataque...


Zondag 26 juli openlucht Theaters Tilburg

https://www.theaterstilburg.nl/evenementen/36255/theaters-tilburg-speelt-buiten-op-26-juli

aanvang 15.00


Donderdag 30 juli DUENDE met Gijs en Eric in openair theater Caprera Bloemendaal

https://caprera.nu/?gclid=EAIaIQobChMIyZbhieqr6gIVyOF3Ch17Tw51EAAYASAAEgJuRfD_BwE 

aanvang 19.00 en 21.30


Zaterdag 1 augustus Eric solo Spaanse sporen/ Maestro Paco de Lucía in de prachtige Orangerie Overveen

https://www.orangerie-elswout.nl/events

details worden nog bekend gemaakt maar zeker met heelrijke tapas en Spaanse wijnen etc.


Woensdag 12 augustus Stadsschouwburg IJmuiden/Velsen

https://stadsschouwburgvelsen.nl/programma/eric-vaarzon-morel

aanvang 19.30 en eventueel 21.30


Zondag 16 augustus, "Wielercultuur in beeld en muziek" in ons aller Beauforthuis Austerlitz i.s.m. met Gerrit van Emous (beeldhouwer) in het kader van de voorlopig afgelaste Vuelta a España en met de première van een nieuw nummer "El Pistolero" ter ere van drievoudig tourwinnaar Alberto Contador!

nadere info volgt, ook op

https://www.beauforthuis.nl/programma


Vrijdag 21 augustus in theater a/d Parade Den Bosch "Dis nie normaal" aanvang 19.30

https://www.theateraandeparade.nl/programma/eric-vaarzon-morel/3741Eric speelt deze zomer meestal een combinatie van de solo tour van afgelopen seizoen "Maestro Paco de Lucía"  en de nieuwe theatershow "Spaanse sporen" voor seizoen '20/'21 in de theaters en op de concertpodia en met Gijs Scholten van Aschat het onverbetelijke DUENDE 

 

Na de zomerprogrammering volgen de tourdata voor komend seizoen van een nieuw theaterprogramma "Spaanse sporen" (met danseres Conchita en zangeres ELLE) en Eric's jubileum 60 en 35 jaar theater en concertpodia in Nederland!
CÁDIZ "CANCIÓNES DE IDA Y VUELTA"

Eric Vaarzon Morel met Juan y Miguel Martínez i.s.m. Concerto en met artwork van Joost Swarte. 5* recensies in Jazzism en Espanje! Verkrijgbaar via Concerto (Utrechtsestraat 52-60, Amsterdam). Ook krijgbaar via de webwinkel platomania.nl.


SOL Y SOMBRA

Special guests: YeYe de Cadiz, Lucas van Merwijk, El Cepillo, Antal Steixner. Opgenomen in Nederland (E-Sounds Studio in Weesp), Spanje (Peerstudio Madrid) en Duitsland (Peerstudio Hamburg). Geproduceerd door Eric Vaarzon Morel voor Peer Southern Productions. Uitgegeven door Peermusic, 2002 (c). Verkoop via o.a. iTunes en discogs.com.


Discografie

FLAMENCO DE HOY

Eric Vaarzon Morel & Chanela, met Roderik Westra, Bart Fermie, El Tete, Ricardo Mendeville, Chicla y Catalan. Geproduceerd door Ab de Jong. Uitgegeven door Lucho, Boudisque Records, 1999 (c). Let op! wordt opnieuw

uitgebracht na de zomer op vinyl bij Concerto Amsterdam.


© Copyright EVM/LP.  All Rights Reserved.